bakingmode.blogg.se

Rustikt lantbröd

Publicerad 2024-06-06 17:13:41 i Allmänt, Bröd,

2 st
50 g jäst
550 g vatten
30 g olivolja
8 g saltiop 
120 g grahamsmjöl eller dinkelmjöl
680 g vetemjöl special
 
How to
Smula ner jästen i en bunke och lös upp i vattnet. Blanda i oljan och tillsätt allt grahams- eller dinkelmjöl men endast 620 gram av vetemjöl special och spara reseten till utbaket. Knåda degen i maskin i minst 5 minuter. Tillsätt saltet och kör 2 minuter till. 
Låt jäsa till dubbel storlek i minst 60 minuter. 
Slå ner degen och låt jästa ytterligare 30 minuter. Ta upp den på mjölat bakbord. Dela degen i två delar. Vik in degen mot mitten ca 4-5 gånger så degen blir rund och spänd.
Lägg bröden på en plåt och låt jäsa i 40 minuter under bakduk. Värm ugnen till 250 grader. 
Pensla brödet med kallt vatten och skär några snitt i brödet om du vill. Sänk värmen till 200 grader och grädda mitt i ugnen i ca 40 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela